sannas-separator

Liikunnalliset aktiviteetit

Liikunta vaikuttaa monipuolisesti terveyteen, liittää ihmiset toisiinsa, vapauttaa endorfiineja – ja on hauskaa!

Sannäsin Kartanossa voit heittäytyä kiperiin tiimipeleihin, suunnistaa, pelata vanhoja kunnon pihapelejä, nostaa hien pintaan Mover Body & Balance -kehonhuoltotunnilla, pelata pallopelejä tai harrastaa joogaa.

Meillä on myös oma moderni kuntosali ja tilava palloiluhalli, jossa voi pelata mm. tennistä ja salibandya.

Tutustu myös kartanon omaan luontopolkuun ja frisbeegolfiin!

Flaghunt – Liikunnallinen lippujenmetsästyspeli
(2–2,5 h)

Flaghuntissa pelaajat etsivät virtuaalisia lippuja mini-iPadien avulla. Lippupaikalla tiimi saa pisteitä, jotka karttuvat reaaliaikaisesti. Pistetilanteen pälyily tuo lisäjännitystä peliin! Toisille pelaajille voi myös jättää ansoja. Flaghunt on suomalainen innovaatiopalkittu liikuntapeli, jota jokainen voi pelata oman kuntonsa mukaisesti. Peliä pelataan pareittain tai kolmen koplissa. Käytössä ovat sekä tabletit että radiopuhelimet.

Sopii jopa 200 henkilölle!

Mover Body & Balance
(45–60 min)

Mover Body & Balance on kehonhuoltotunti, joka keskittyy syvien lihasten hallintaan, pintalihasten rentouttamiseen ja venyttelyyn sekä liikkuvuuden lisäämiseen. Tämä rauhallinen, miellyttävä ja hyvää tekevä tunti sopii kaikille! Ohjaajana on fysioterapeutti.

Mover Basic (45–60 min)

Mover Basic on monipuolinen, kaiken kuntoisille ja -ikäisille sopiva kuntojumppatunti. Tunnilla on tarkoitus vahvistaa koko kehoa tasapuolisesti sekä nostaa sykettä sen verran, että saadaan hiki virtaamaan! Tämä reipas ja tehokas tunti koostuu alkulämmittelystä, lihaskuntoharjoituksista ja lyhyestä loppuvenyttelystä.

Wellness-vartti (10–30 min)

Kun päivä on täynnä istumista tai staattisissa asennoissa työskentelyä, keho ja mieli kaipaavat liikettä ja energiaa. Wellness-vartti -taukojumppa on loistava piristys työpäivän, koulutuksen tai vaikka messupäivän keskellä. Wellness-vartissa keskitytään ennaltaehkäisemään ja hoitamaan selän sekä niskahartiaseudun ongelmia. Varttikin saa ihmeitä aikaan – taukojumpan kesto ja tyyli räätälöidään aina tilanteen mukaan!

Mover Ball (1,5–2 h)

Mover Ball on hauska ja reipas joukkuepeli, jonka juju on liikkuva tai liikkuvat maalit, joihin osuminen on tuplasti paikalla olevaa maalia haastavampaa – mutta myös tuplasti hauskempaa! Pelituokion voi toteuttaa aidatulla alueella ulkona tai sisäliikuntahallissa.

Mover Dance (45–60 min)

Mover Dance on mukaansatempaava ja miellyttävä sekä helposti lähestyttävä tanssillinen tunti. Tunti koostuu liikkuvuutta lisäävästä alkulämmittelystä sekä lyhyistä tai pitkistä tanssisarjoista. Koreografiaa rakennetaan joko kappaleittain tai alusta loppuun jatkuvalla musiikilla. Tunti päättyy rauhalliseen loppujäähdyttelyyn ja venyttelyyn.

Mover Fun&Play (1,5–2 h)

Mover Fun&Play on liikuntaa leikkien ja pelien maailmassa. Ohjelma sisältää neljä liikuntarastia aiheittain. Jokaisella pisteellä on oma ohjaajansa. Liikuntarasteilla testataan koordinaatiota (mölkky, Mover Ball tai heittopelit), tasapainoa (pihaparkour tai kävelyrata), ketteryyttä (ruutuhyppely, tervapata, kirkonrotta tai Mover Hoop), näppäryyttä ja hienomotoriikkaa. Ohjelma päätetään hauskalla yhteisellä 10 minuutin jumpalla.

SUP-lautailu

Sup-lautailu on uusi helposti omaksuttava vesiliikuntamuoto, joka sopii kaikille. Se on helppo ja hauska tapa kohottaa kuntoa ja erinomainen koko kropan harjoitus. Sup-lautailussa melotaan seisaaltaan Ilolanjoella. Valittavananne on: SUP Outdoor Basic (60–90 min), SUP Outdoor Melontaretki (90–120 min), SUP jooga tai SUP Pilates (45–60 min).