Sportaktiviteter

Motion har en mångsidig påverkan på välmående, den för människor samman, frigör endorfiner – och är roligt!

På Sannäs Gård kan du orientera, spela discgolf, få upp pulsen med Mover Body & Balance eller utöva yoga.

Vi har även ett modernt gym och en rymlig bollhall där man kan spela bland annat tennis eller innebandy.

Bekanta dig också med herrgårdens egna motionsspår och discgolfbana!

Mover Fun&Play (1,5–2 h)

Mover Fun&Play är motion genom och lek och spel. Programmet innhåller fyra sportiga kontroller. Varje kontroll har en egen instruktör. Man testar koordination, balans, vighet, skicklighet och finmotorik. Programmet avslutas med gemensam 10 minuters gympa

Mover Body & Balance
(45–60 min)

Mover Body & Balance är en kroppsvårdslektion som fokuserar på kontroll av de djupa muskelgrupperna avslappning och ökad rörlighet. Den här lugna, trevliga och hälsosamma timmen passar för alla! Läraren är en fysioterapeut.

Mover Cross (30–60 min)

Ett träningspass som passar dem som önskar hårdare träning. Kan utföras både utom- och inomhus och man använder sig av den egna kroppsvikten eller av tilläggstyngder. Passet består av uppvärming, intervallträning (dagens träning WOD 10-20 min) , hård eller mellanhård styrketräning som utmanar hela kroppen samt avslutande strechning.

Bubbel Yoga (45-60 min)

I Bubbel Yoga gör man bekanta yogarörelser och rörelseserier samtidigt som man balanserar ett glas med bubbel i ena handen. Fokus på den egna kroppen och det egna sinnet sätts åt sidan för stunden med hjälp av bra sällskap, skön musik och stretchande yogarörelser. Under timmen rör var och en på sig på sådant sätt som passar en själv. Yogan avslutas med en lugn avslappningsstund skålandes med bubbel!

Mover Flow Jooga
(60-90 min)

Flow jooga är ett underbart pass där kroppens rörelser flyter tillsammans genom andningen. Passet utvecklar styrka, stamina och flexibilitet. Efter passet känner man sig ofta energiskt, fri och inspirerad. Lämpar sig även för nybörjare.

SUP-boarding

SUP- boarding är en ny vattensport som passar alla och är lätt att lära sig. Det är ett roligt och enkelt sätt att stärka konditionen och en utmärkt träning för hela kroppen. Vi paddlar stående längs Illby Å. Ni kan välja mellan  SUP Outdoor Basic (60 – 90 min) och SUP yoga (45-60min).
Enbart sommartid!