Sportaktiviteter

Motion har en mångsidig påverkan på välmående, den för människor samman, frigör endorfiner – och är roligt!

På Sannäs Gård kan du orientera, spela discgolf, få upp pulsen med Mover Body & Balance eller utöva yoga.

Vi har även ett modernt gym och en rymlig bollhall där man kan spela bland annat tennis eller innebandy.

Bekanta dig också med herrgårdens egna motionsspår och discgolfbana!

Flaghunt – Sportig flaggjakt
(2–2,5 h)

I Flaghunt letar spelarna efter virtuella flaggor med hjälp av Mini-iPads. Vid flaggan får laget poäng som uppdateras i realtid.  Att följa med poängläget för lagen ökar spänningen i spelet! Under spelets gång kan man också gillra fällor för de andra spelarna. Flaghunt är ett finländskt sportspel, som har vunnit innovationspriser, där alla kan delta enligt egen kondition. Spelet spelas i par eller i lag om tre.

Passar för upp till 200 personer!

Mover Body & Balance
(45–60 min)

Mover Body & Balance är en kroppsvårdslektion som fokuserar på kontroll av de djupa muskelgrupperna avslappning och ökad rörlighet. Den här lugna, trevliga och hälsosamma timmen passar för alla! Läraren är en fysioterapeut.

Mover Basic (45–60 min)

Mover Basic är en mångsidig konditionslektion som passar för alla åldrar. Målet är att stärka hela kroppen samt att öka pulsen så pass att man får svetten att bryta ut.  Lektionen består av uppvärmning, muskelstyrka-övningar samt en kort avslutande stretchstund.

Wellness-kvarten (10–30 min)

När dagen består av sittande och arbete i statiska ställningar behöver kropp och sinne rörelse och energi! Den här pausgympan är en utmärkt energikick till arbetsdagen, skolningen eller mässdagen.

Under Wellness-kvarten fokuserar vi på att förebygga och sköta om problem i rygg, axlar och nacke. Även en kvart gör under! Pausgympans längd och stil skräddarsys enligt tillfället.

Mover Ball (1,5–2 h)

Mover Ball är ett roligt och fartfyllt lagspel där målet eller målen rör på sig och därmed dubbelt svårare att träffa – men även dubbelt roligare! Spelstunden kan ordnas utomhus på ett inhängnat område eller inne i bollhallen.

Mover Dance (45–60 min)

Mover Dance är en dansant lektion som är lätt att ta till sig. Lektionen innefattar uppvärmning samt både korta och långa dansserier. Koreografin byggs upp antingen per låt eller med musik från början till slut. Lektionen avslutas med stretching.

Mover Fun&Play (1,5–2 h)

Mover Fun&Play är motion genom och lek och spel. Programmet innhåller fyra sportiga kontroller. Varje kontroll har en egen instruktör. Man testar koordination, balans, vighet, skicklighet och finmotorik. Programmet avslutas med gemensam 10 minuters gympa

SUP-lautailu

SUP- boarding är en ny vattensport som passar alla och är lätt att lära sig. Det är ett roligt och enkelt sätt att stärka konditionen och en utmärkt träning för hela kroppen. Vi paddlar stående längs Illby Å. Ni kan välja mellan SUP Outdoor 1–12 personer, SUP Outdoor Basic (60 – 90 min), SUP Outdoor paddeltur (90 – 120 min), SUP yoga eller SUP Pilates (45-60min).