Vi rekommenderar varmt

BORGÅS SEVÄRDHETER OCH BESÖKSMÅL

Borgås stämningsfulla sevärdheter är fulla av historia. Finland näst mest populära turiststad besöker man för att njuta av god mat, mångsidigt kulturutbud och såklart Gamla Borgås idyll.

Vi har listat sju intressanta besöksmål i Borgå och Sannäs omnejd.

Stadens populäraste besöksmål är belägna på under 10 minuters körtid från vår herrgård.

Även på Sannäs Gård, samt i naturen runt om, finns det massor att göra. Bekanta dig med våra aktiviteter här.

vanha-porvoo

1. Gamla stan i Borgå

Historiska Gamla stan i Borgå är en av Finland mest populära turistmål. De röda strandbodarna, smala kullerstensstigar och färggranna träbyggnader lockar årligen över en miljon besökare från hela världen. Gamla Borgå är även känt för sina högklassade restauranger och små butiker. Vi rekommenderar dessutom en promenad längs Borgå å och de vackra parkerna.

Läs mer!

taidetehdas

2. Konstfabriken

I Konstfabriken, byggd i en före detta fanérfabrik, ordnas det konserter, teaterföreställningar och evenemang året runt. I Borgå konsthall på övervåningen hittar ni utställningar, Yrjo.A Jäntis konstkollektion samt en museibutik. I samma byggnad finns även bioteatern Biorex.

Bekanta dig med Konstfabriken

Västra Alexandersgatan 1,Borgå

porvoo-tours

3. Borgå Tours guidade rundturer

Bekanta er med Borgå tillsammans med en guide. Borgå Tours ordnar diverse guidade stadsrundturer, guidade promenader, skärgårdskryssningar, naturutflykter, landsbygdsturer samt olika temaguidningar. På de guidade turerna får ni höra historier, ni får nya upplevelser samt en massa intressant information om Borgå och dess sevärdheter.

Fråga mer och boka er guidning här

sannaisten-kartano-golf

4. Golfbanorna i Borgå och Lovisa

Sannäs Gård är ett utmärkt övernattningsställe för golfare. Nära herrgården finns det fyra golfbanor: Porvoo Golf (8 km), Virvik Golf (14 km), Seagolf Rönnäs (18 km) och Kullo Golf Club (25 km). Borgås golfbanor varierar i form, svårighetsgrad och terräng och de är belägna i vackra miljöer, allt från stadsmiljö till havsstranden.

https://porvoogolf.fi/

https://www.virvikgolf.fi/

http://seagolf.fi/

https://kullogolf.fi/

brunberg

5. Brunberg

Borgås delikataste besöksmål är över 140-åriga Brunbergs chokladbutik. Det finns två butiker och är belägna i gamla stan och i samband med chokladfabriken. Till försäljning finns de legendariska chokladkyssarna, tryfflar, lakrits och marmelader packade i större förpackningar och till förmånligare priser än man kan hitta i vanliga affärer.  I båda butikerna finns det massvis med smakprov!

Brunberg i Gamla stan, Mellangatan 4, Borgå

Fabriksbutiken, Industrivägen 19 B, Borgå

https://www.brunberg.fi/sv/

bosgard

6. Bosgårds ekologiska gård

På Bosgård kan ni bekanta er med det vardagliga livet på en gård i ett kulturhistoriskt naturlandskap med fritt betande charolaiskor.  Ni kan vandra längs naturstigarna, göra uppköp i gårdsbutiken eller besöka deras restaurang. Från Sannäs är det endast 5 minuters körtid till Bosgård.

Bekanta er med Bosgård

Bosgårdsvägen 68, Borgå

malmgard

7. Malmgårds ekologiska gård och herrgårds-slott

Malmgård är ett över fyrahundraårigt herrgårds-slott och kulturmiljö i Lovisa, cirka 20 kilometer från Sannäs Gård. Malmgård bedriver ekologiskt jordbruk och bryggeriverksamhet. Herrgårdens anrika och vackra karaktärsbyggnad är ett privat hem som är möjligt att besöka på förhandsbokade gruppbesök. Gårdsbutiken och bryggeriet är öppet året om.

Läs mer!

Malmgård 47, Malmgård