Natur

Sannäs Gård befinner sig i ett unikt kulturlandskap vid Illby Å. Hos oss kan ni promenera i herrgårdsparken under de gamla ekarna eller motionera längs det 3 km långa motionsspåret som slingrar sig runt ägorna genom parken, vid åstranden och över åkerlandskap.

På vår gård finns en nio korgars discgolfbana, gratis föra våra gäster. Kartor och discar får du från receptionen.

Här hittar du några av våra naturaktiviteter:

Parkyoga på Sannäs Gård (1 h)

Ikimetsän jooga ™ är en mjuk och avslappnande Hatha yoga-lektion där man öppnar, stärker och balanserar kropp och sinne med hjälp av lätta rörelser. Timmen avslutas med avslappning, liggandes på underlag, lyssnandes till naturens ljud.

Timmen lämpar sig för alla, även för nybörjare och för sådana som upplever sig själva som stel. Klä er varmt i stretchiga kläder. Läraren hämtar underlagen.

https://www.ikimetsanjooga.fi/

Metsäläsnäolo – ”En med naturen” (1–2 h)

I Metsäläsnäolo-övningen lär du dig att stanna upp och lugna ditt sinne. Övningarna görs i naturen eller i parken och kan även utföras i samband med ett möte eller konferens. Läraren ger konkreta redskap till att aktivera sinnena i vardagen.

SUP-Stand up paddle

SUP- boarding är en ny vattensport som passar alla och är lätt att lära sig. Det är ett roligt och enkelt sätt att stärka konditionen och en utmärkt träning för hela kroppen. Vi paddlar stående längs Illby Å. Ni kan välja mellan SUP Outdoor 1–12 personer, SUP Outdoor Basic (60 – 90 min), SUP Outdoor paddeltur (90 – 120 min), SUP yoga eller SUP Pilates (45-60min).

Flaghunt – Sportig flaggjakt (2–2,5 h)

I Flaghunt letar spelarna efter virtuella flaggor med hjälp av Mini-iPads. Vid flaggan får laget poäng som uppdateras i realtid.  Att följa med poängläget för lagen ökar spänningen i spelet! Under spelets gång kan man också gillra fällor för de andra spelarna. Flaghunt är ett finländskt sportspel, som har vunnit innovationspriser, där alla kan delta enligt egen kondition. Spelet spelas i par eller i lag om tre.

Passar för upp till 200 personer!

Formula downhill Basic (1,5–2,5 h)

Färggranna overaller och rallyhjälmarna på och iväg! Formula downhill är en tävling där man bygger lådbilar och kör race nedför en backe.  Alla samarbetar och bygger en rustik lådbil av de givna materialen – metall, hjul, paff osv. Meningen är att bygga ett coolt fordon! Man får poäng både för bilens utseende och racet.

Formula downhill event (1,5–2,5 h)

Ett större spektakel av Formula Downhill Basic – tävlingen där lagen får egna depåtält, eventet speakas av en presentatör, känslan fås upp av bakgrundsmusik, man tävlar om att byta däck m.m.

Passar för grupper på 20–100 personer (max 16 lag, rekommendation är 5 personer/lag)

Polar games (1–2 h)

Modifierat från traditionella vintersporter är Polar games en rolig och rask utomhusaktivitet där man i grupp rullar en färgglad jätteboll längs en hinderbana, skjuter med en jätteslangbella snöbollar i mål, skidar i team på långa träskidor och testar hur minnet fungerar inom teamet. Klädsel enligt väderlek. Möjligt att boka en inomhusaktivitet som reserv.

Passar för 15–60 personer

Sannäs orientering (1,5–2,5 h)

Sannäs orientering är ett spännande orienteringsspel där man inte behöver springa. Kontrollerna hittar man med hjälp av en mini-iPad. Uppgifterna kan vara frågor, flervalsfrågor, uppfattningsfrågor, minnesuppgifter osv. I spelet följer man med poängställningen i realtid. Noggrannhet belönas framom snabbhet.

Passar för 15 – 200 personer, rekommendation 5 personer/lag

Den underjordiska armén övar igen (1,5–2 h)

I den här humorfyllda armé-inspirerade lagtävlingen behöver man samarbete! Den berömda Underjordiska Arméns tränare testar gruppens kommunikations- och resonemangsförmåga, reaktionshastighet och noggrannhet samt brutala närstridskunskaper. Till helheten kan höra t.ex.

  • Skytte – Grupper om 5 personer skjuter med laser på flygande diskusar eller svängande måltavlor. Vapen har ingen rekyl och skottljuden ekar i poängtavlans högtalare.
  • Bomb-desarmering – Lagen desarmerar en portföljbomb genom att utföra fem olika uppgifter i rätt ordning.
  • Självförsvar – ”Brutal” svartbältes guru avslöjar närstridens hemligheter
  • Knivkastning – Prickkastning med äkta kastknivar, ser lätt ut, men…
  • Färdighetskontroll – granatkastning, skytte med armé-slangbella, flaggstafett
  • Spelet passar för 15–75 personer

Herrgårdens olympiad (1,5–2,5 h)

Olympiader behöver inte allvarsamma och arbetsamma, de kan vara avslappnade och roliga! I grenurvalet finns bland annat det säkra och moderna laserskytte, klisterbollgolf, Brain Teaser problemlösningsspel och BigFoot lagskidning/marsch på två meters jättefötter.

Passar för 15–200 personer