Natur

Sannäs Gård befinner sig i ett unikt kulturlandskap vid Illby Å. Hos oss kan ni promenera i herrgårdsparken under de gamla ekarna eller motionera längs det 3 km långa motionsspåret som slingrar sig runt ägorna genom parken, vid åstranden och över åkerlandskap.

På vår gård finns en nio korgars discgolfbana, gratis föra våra gäster. Kartor och discar får du från receptionen.

Här hittar du några av våra naturaktiviteter:

Parkyoga på Sannäs Gård (1 h)

Ikimetsän jooga ™ är en mjuk och avslappnande Hatha yoga-lektion där man öppnar, stärker och balanserar kropp och sinne med hjälp av lätta rörelser. Timmen avslutas med avslappning, liggandes på underlag, lyssnandes till naturens ljud.

Timmen lämpar sig för alla, även för nybörjare och för sådana som upplever sig själva som stel. Klä er varmt i stretchiga kläder. Läraren hämtar underlagen.

https://www.ikimetsanjooga.fi/

Metsäläsnäolo – ”En med naturen” (1–2 h)

I Metsäläsnäolo-övningen lär du dig att stanna upp och lugna ditt sinne. Övningarna görs i naturen eller i parken och kan även utföras i samband med ett möte eller konferens. Läraren ger konkreta redskap till att aktivera sinnena i vardagen.

Den underjordiska armén övar igen (1,5–2 h)

I den här humorfyllda armé-inspirerade lagtävlingen behöver man samarbete! Den berömda Underjordiska Arméns tränare testar gruppens kommunikations- och resonemangsförmåga, reaktionshastighet och noggrannhet samt brutala närstridskunskaper. Till helheten kan höra t.ex.

  • Skytte – Grupper om 5 personer skjuter med laser på flygande diskusar eller svängande måltavlor. Vapen har ingen rekyl och skottljuden ekar i poängtavlans högtalare.
  • Bomb-desarmering – Lagen desarmerar en portföljbomb genom att utföra fem olika uppgifter i rätt ordning.
  • Självförsvar – ”Brutal” svartbältes guru avslöjar närstridens hemligheter
  • Knivkastning – Prickkastning med äkta kastknivar, ser lätt ut, men…
  • Färdighetskontroll – granatkastning, skytte med armé-slangbella, flaggstafett
  • Spelet passar för 15–75 personer

Polar games (1–2 h)

Modifierat från traditionella vintersporter är Polar games en rolig och rask utomhusaktivitet där man i grupp rullar en färgglad jätteboll längs en hinderbana, skjuter med en jätteslangbella snöbollar i mål, skidar i team på långa träskidor och testar hur minnet fungerar inom teamet. Klädsel enligt väderlek. Möjligt att boka en inomhusaktivitet som reserv.

Passar för 15–60 personer

Herrgårdens olympiad (1,5–2,5 h)

Olympiader behöver inte allvarsamma och arbetsamma, de kan vara avslappnade och roliga! I grenurvalet finns bland annat det säkra och moderna laserskytte, klisterbollgolf, Brain Teaser problemlösningsspel och BigFoot lagskidning/marsch på två meters jättefötter.

Passar för 15–200 personer