Avkopplande aktiviteter

Slappna av, bli uppfriskad och lägg till kreativitet till din dag. Sannäs Gård erbjuder flera wellness-aktiviteter som kan arrangeras både ute i parken, naturen eller inomhus.

Här hittar du några av våra wellness-aktiviteter.

Metsäläsnäolo – ”En med naturen” (1–2 h)

I Metsäläsnäolo-övningen lär du dig att stanna upp och lugna ditt sinne. Övningarna görs i naturen eller i parken och kan även utföras i samband med ett möte eller konferens. Läraren ger konkreta redskap till att aktivera sinnena i vardagen.

Avslappning med hjälp av klangskålar (1 h)

Avslappning med hjälp av klangskålar passar alla och är ett enkelt sätt att slappna av. Klangskålarnas harmoniska ljud får kropp och sinne att slappna av och stressnivån att sjunka. Timmen innehåller en kort introduktion, avslappning och slutdiskussion

Wellness föreläsningar (90 min)

Vi erbjuder diverse wellness-föreläsningar. Som ämnen bl.a.:

Sömn och återhämtning
Mindfulness
Näringslära och motion
Sockerfällan – hur bli av med sötsuget
Motion och välmående
En spark i baken – mot ett mer energiskt liv
Dödar sittandet din jobb-entuiasm – hitta medcininen till välmående på jobbet genom motion och rörelse.

Mover Flow Jooga
(60-90 min)

Flow jooga är ett underbart pass där kroppens rörelser flyter tillsammans genom andningen. Passet utvecklar styrka, stamina och flexibilitet. Efter passet känner man sig ofta energiskt, fri och inspirerad. Lämpar sig även för nybörjare.

Bubbel Yoga (45–60 min)

I Bubbel Yoga gör man bekanta yogarörelser och rörelseserier samtidigt som man balanserar ett glas med bubbel i ena handen. Fokus på den egna kroppen och det egna sinnet sätts åt sidan för stunden med hjälp av bra sällskap, skön musik och stretchande yogarörelser.  Under timmen rör var och en på sig på sådant sätt som passar en själv. Yogan avslutas med en lugn avslappningsstund skålandes med bubbel!

Mover Body & Balance (45–60 min)

Mover Body & Balance är en kroppsvårdslektion som fokuserar på kontroll av de djupa muskelgrupperna avslappning och ökad rörlighet. Den här lugna, trevliga och hälsosamma timmen passar för alla! Läraren är en fysioterapeut.

Wellness-kvart (10–30 min)

När dagen består av sittande och arbete i statiska ställningar behöver kropp och sinne rörelse och energi! Den här pausgympan är en utmärkt energikick till arbetsdagen, skolningen eller mässdagen.

Under Wellness-kvarten fokuserar vi på att förebygga och sköta om problem i rygg, axlar och nacke. Även en kvart gör under! Pausgympans längd och stil skräddarsys enligt tillfället.