Avkopplande aktiviteter

Slappna av, bli uppfriskad och lägg till kreativitet till din dag. Sannäs Gård erbjuder flera wellness-aktiviteter som kan arrangeras både ute i parken, naturen eller inomhus.

Här hittar du några av våra wellness-aktiviteter.

Parkyoga på Sannäs Gård (1 h)

Ikimetsän jooga ™ är en mjuk och avslappnande Hatha yoga-lektion där man öppnar, stärker och balanserar kropp och sinne med hjälp av lätta rörelser. Timmen avslutas med avslappning, liggandes på underlag, lyssnandes till naturens ljud. 

Timmen lämpar sig för alla, även för nybörjare och för sådana som upplever sig själva som stel. Klä er varmt i stretchiga kläder. Läraren hämtar underlagen.

https://www.ikimetsanjooga.fi/

Bubbel Yoga (45–60 min)

I Bubbel Yoga gör man bekanta yogarörelser och rörelseserier samtidigt som man balanserar ett glas med bubbel i ena handen. Fokus på den egna kroppen och det egna sinnet sätts åt sidan för stunden med hjälp av bra sällskap, skön musik och stretchande yogarörelser.  Under timmen rör var och en på sig på sådant sätt som passar en själv. Yogan avslutas med en lugn avslappningsstund skålandes med bubbel!

Metsäläsnäolo – ”En med naturen” (1–2 h)

I Metsäläsnäolo-övningen lär du dig att stanna upp och lugna ditt sinne. Övningarna görs i naturen eller i parken och kan även utföras i samband med ett möte eller konferens. Läraren ger konkreta redskap till att aktivera sinnena i vardagen.

Avslappning med hjälp av klangskålar (1 h)

Avslappning med hjälp av klangskålar passar alla och är ett enkelt sätt att slappna av. Klangskålarnas harmoniska ljud får kropp och sinne att slappna av och stressnivån att sjunka. Timmen innehåller en kort introduktion, avslappning och slutdiskussion

Mover Body & Balance (45–60 min)

Mover Body & Balance är en kroppsvårdslektion som fokuserar på kontroll av de djupa muskelgrupperna avslappning och ökad rörlighet. Den här lugna, trevliga och hälsosamma timmen passar för alla! Läraren är en fysioterapeut.

Wellness-kvarten (10–30 min)

När dagen består av sittande och arbete i statiska ställningar behöver kropp och sinne rörelse och energi! Den här pausgympan är en utmärkt energikick till arbetsdagen, skolningen eller mässdagen.

Under Wellness-kvarten fokuserar vi på att förebygga och sköta om problem i rygg, axlar och nacke. Även en kvart gör under! Pausgympans längd och stil skräddarsys enligt tillfället.

Wellness föreläsningar

Våra kunniga föreläsare har erfarenhet från branscher så som näringslära, fysioterapi och stresshantering. Föreläsningarna kan ordnas som korta faktastunder eller som längre programnummer. Som ämne kan man ha till exempel motion som stöd för ork i jobbet, näringslära och viktkontroll genom en mångsidig kost, kraft och energi till vardagen, sömn & stresshantering och I love me – lär dig att känna och älska dig själv. Vi ordnar också mindfulness-stunder där det ingår koncentrationsövningar, medveten närvaro och att stanna upp inför saker som är viktiga för en själv.